Mit lehet inni fogyókúra alatt?

2008. 03. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

„Csak 100%-os gyümölcstartalmú italt iszom” hangzik el gyakran. Nem is gondolnánk, de ezekben a gyümölcslevekben is majdnem ugyanannyi energia van, mint egy cukrozott termékben azaz kb. 45 kalória deciliterenként. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy három decis pohár ital energiatartalma megegyezik egy kifliével. Ezek után nem kell csodálkozni azon, hogy a várva várt eredmény elmarad. Ezért aki fogyózik, nem ihat rostos leveket sem. Jó, de akkor mit lehet inni, kérdezik kissé ingerülten a kedvelt gyümölcslevüktől átmenetileg megfosztott fogyni vágyók.

Sok energiamentes édesítőszerrel készített üdítőital is kapható. Ezekben vizen kívül csak nagyon kevés gyümölcslé, aromanyagok és különféle édesítőszerek vannak, például aszpartám, szaharin, ciklamát. Hártányuk azonban, hogy majdnem mind szénsavasak. A szénsav sokaknál étvágyat gerjeszt, így végül is csak azoknak tanácsos ezeket fogyasztani, akiknek nem okoznak problémát. Házilag készített limonádéval is lehet próbálkozni, de ez sem mindenkinek ajánlatos, mert a sok citrom szintén étvágyat gerjeszt. Marad hát a szénsavmentes ásványvíz és a gyógynövénytea-keverékek.

Ez utóbbiaktól többen idegenkednek, pedig egy ügyes gyógynövényboltos kellemes ízű keverékeket tud összeállítani a fogyókúrázók számára, ráadásul sokkal egészségesebbek, mint bármely gyári gyümölcslé.

Kapcsolódó fórum:

$$f2$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top