Egy kis wellness?

2009. 06. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hol? Szinte bárhol. Az ország egész területét ellepték a Wellness-szállodák, a Balaton partjától, a Bükkön át Tiszafüredig. Az, hogy hova érdemes menni attól is függ, milyen környezetben vágyunk a felfrissülésre, és persze ár tekintetében is vannak eltérések, olykor igen jelentősek is. 

Miben más a Wellness szálloda hagyományos társaival szemben? Természetesen abban, hogy wellness szolgáltatásokat kínál, úgymint például: szaunapark; masszázsok; speciális fürdők, medencék; szépségszalon; aroma -, színterápia; wellness testkezelések – különböző testradírok, cellulitisz kezelések, pakolások, vákuumkezelés. Persze ezeket nem lehet esztelenül használni, általában az alapszolgáltatásokon túl mindenért külön kell fizetni. Tanácsos előre kiválasztani, mit szeretnénk – például beauty vagy wellness hétvégét –, mennyit szánunk rá, és e szerint összeállítani a programot. 

Mennyi? Ez az, ami nagyon változó. Van olyan hely, ahol egy hétvége durván 50 ezer/fő, és van, ahol 70 ezer/fő. Ezt persze befolyásolja, hogy melyik szobáját választjuk a szállodának, és az, hogy milyen szolgáltatásokat szeretnénk igénybe venni.

Maguk a szállodák is állítanak össze ajánlatokat hétvégékre, amelyek fix árért meghatározott dolgok igénybe vételére jogosít, ezeket esetleg érdemes kipróbálni. 

Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik egy olyan üdülésre vágynak, ahol az ember teste is felfrissülhet, ahol kipróbálhat olyan kezeléseket, amihez otthon nem valószínű, hogy hozzájut, valamint azoknak, akik szeretik a medencékben való pancsolást, a szaunát, a gőzfürdőt, stb. Azoknak, akik pihenni akarnak, ha elutaznak valahová, és nem várost nézni és kirándulni, hanem saját magukkal foglalkozni, tehát egy kis kényeztetésre vágynak. 

Mire érdemes figyelni? Mivel a szállodák kínálatában is akadnak eltérések, illetve jelentős különbségek lehetnek a végösszeg tekintetében, előtte érdemes alaposan utána járni, akár több helyet is felhívni és érdeklődni.

Nem feltétlenül kell azokat a Wellness szállodákat választani, amelyekről úton-útfélen hallani, egyáltalán nem biztos, hogy azok tényleg jobbak lennének, ám az valószínű, hogy a népszerűséget meg fogják fizettetni velünk. 

Mikor menjünk? Bármikor, ezek a Wellness szállodák egész évben várják a látogatókat, persze mint minden nyaralás esetén itt is a nyár a főszezon, így ilyenkor valamivel drágábban kínálják a wellness-ezést.

Sorozatunk következő részében a falusi turizmussal foglalkozunk.

Kapcsolódó anyagok:

$$3686$$

$$3559$$ 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top