Egy óra sötétségben a Földért…

2010. 03. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Azok a hírek, amik ezekről a kétségbeejtő tényekről napvilágot látnak, igen is komolyak és a figyelemfelkeltést szolgálják. A Föld haldoklik… Tegyünk érte közösen, talán még nem késő!

Minden évben egyszer, sötétbe borul a világ, kialszanak a lámpák, kikapcsolódnak az elektromos berendezések, és egy egész órára a Földé a főszerep. 2007-ben indult útjára az a kezdeményezés, melyet a WWF keltett életre és a Föld órája (Earth hour) elnevezésre hallgat. Ennek a nemzetközi megmozdulásnak a lényege, hogy minden évben egy órára, a különböző intézmények, hivatalok és háztartások lekapcsolják villanyaikat, kikapcsolják elektromos berendezéseiket, ezzel hívva fel a figyelmet a klímaváltozás elleni védekezés fontosságára.

A Föld órája Sidney-ből, Ausztráliából indult, akkor mintegy 2,2 millió család és vállalkozás borult sötétségbe egy órára. A kezdeményezés futótűzként terjedt el és globális méretűvé nőtte magát. Egy évvel később, 2008-ban már több mint 100 millió ember és további 35 ország csatlakozott hozzá, jelképezve azt, hogy egyre fogy az idő a cselekvésre.

2010-ben március 27-én, este fél kilenctől, fél tízig kerül megrendezésre a Föld órája, melyhez mindenki csatlakozhat. Sok apró lépés, mérföldes távolságok megtételére is képes, így rád is szükség van! Tegyél egy lépést a Föld megmentéséért, hogy a csodák valósággá váljanak…

-BB-



Szerző

donna.hu



Scroll to Top