Egyszerű és gyors sütemény

2009. 11. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 4 tojás, 35 dkg porcukor 1 és ½ dl tej, 1 és ½ dl étolaj {másfél deci} 35 dkg liszt, 1 csomag sütőpor. 7 dl-es üveg cseresznye kompót kimagolva.    A 4 egész tojást a porcukorral jól kikeverjük. Keverés közbe hozzá öntjük lassacskán a tejet, és az étolajat, és ezzel is jól elkeverjük. Végül hozzá adjuk a lisztet,és a sütőport, és összekeverjük. Kizsírozott lisztezett tepsibe öntjük.

A tésztába szétszórjuk a kimagolt cseresznyét, hogy mindenhová jusson. Előmelegített sütőben szép világos barnára sütjük. A tetejét porcukorral meg hintjük.  Mindenkinek kívánok hozzá Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Dupály Máriának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top