Sonkás hengerek

2009. 11. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

80 dkg lisztet eldörzsölünk 40 dkg zsírral. 3 dkg élesztőt 2 dl tejben felfuttatunk. ½ dl rummal vagy 1 dl borral, 2 dkg sóval, pár kanál tejföllel összegyúrjuk, hogy nyújtható tészta legyen. ½ cm vastagra nyújtjuk, 5 cm széles, 8 cm hosszú darabokra vágjuk.

Az elkészített sonka töltelékkel vékonyan megkenjük (20 dkg darált főtt sonkát 2 kanál tejföllel, 1 főtt tojás sárgájával kikeverünk).

Felgöngyöljük, tepsibe rakjuk, tojássárgájával megkenjük és jó meleg sütőben sütjük. Tölthetjük friss juhtúróval is. ½ kg juhtúróhoz egy nyers tojást adjunk.

Köszönjük szépen Kis Hercegnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top