Elhunyt Leslie Nielsen

2010. 11. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Elhunyt Hollywood egyik legnagyobb nevettetője, a legabszurdabb jelenetek kellős közepén is halálos komolysággal, pókerarccal csetlő-botló Lesie Nielsen. A Csupasz pisztoly széria sztárja tüdőgyulladás és az annak következtében fellépett szövődmények miatt, életének 84. évében távozott az élők sorából.

Az amerikai társasági magazinnak, a People-nek az ügynöke, John S. Kelly erősítette meg a hírt, elmondva, hogy a halál vasárnap délután állt be, a szerettei, „bájos felesége és a barátai” az utolsó percig a színész mellett voltak.

Nielsent két héttel ezelőtt szállították kórházba tüdőgyulladás miatt. Unokaöccse, Doug Nielsen a kanadai CKNW rádiónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy Nielsen állapota az utolsó 48 órában romlott meg végzetesen. A halála ennek ellenére békés volt: „Elaludt és álmában távozott.”

Leslie Nielsen 1926. február 11-én a kanadai Saskatchewanban született. A színészi pályára lépés előtt a Kanadai Királyi Légierő is a tervei között szerepelt, valamint lemezlovasként is dolgozott. Televíziós karrierje 1948-ban kezdődött, és az ’50-es évek végén tört be a filmiparba, drámákban, westernekben, sci-fikben és romantikus alkotásokban szerepelt.

Habár minden műfajban otthonosan mozgott, végül mégis komédiásként vált világszerte ismertté az olyan produkcióknak köszönhetően, mint a "Drakula halott és élvezi", a "Sziki-szökevény", a "Horrorra akadva 3-4.", na és persze a "Csupasz pisztoly" filmek.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top