Energiavámpírok

2010. 01. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az energiavámpírnak nem kell, hogy megérintse áldozatát fizikailag. Ő egyszerűen csak leszívja a többi ember energiáit. Nem rendelkeznek kellő energiával, és ezt mások forrásaiból pótolják. Kedvesek, szívélyesek és a legváltozatosabb indokokkal keresik mások társaságát. Maga a téma nem olyan, ami idegesítene bennünket, mégis azon kapjuk magunkat, hogy türelmetlenek vagyunk, és szívesen szabadulnánk a társaságától. Ezeknek az embereknek nincs tudomásuk az elkövetett merényletről. Legtöbbször csak szeretnének másoknak kitárulkozni, pátyolgatásra, bíztatásra várnak, ezalatt töltik fel energiáikat a másik személyből.

Energiavámpír bárkiből lehet. Családtag, partner, barát, ismerős. Ilyenkor csak ők szeretnek beszélni, arra már nem futja, hogy téged is megkérdezzenek, hogy vagy. Lelki szemetesládaként funkcionálsz. Rengeteget beszélnek, általában a bajaikról. Van, aki mindig túllicitálja a másikat, hiszen csak neki lehet a legrosszabb, vagy a legjobb, nem lehet olyat mondani, amivel túl tudnád szárnyalni őt. Nem lehetsz jobb nála, leránt a saját szintjére. Másik fajta vámpír pedig sajnáltatja magát, szerencsétlennek tünteti fel személyét, mindig csak rossz történik vele. Ilyenkor kedved sincs a saját dolgaidból vidám témát felhozni, inkább próbálsz együttérző történeteket a felszínre kaparni. Megint más csak akkor talál meg, ha éppen mesélnivalója akad, pár perc alatt megtudod nem csak az ő, de egész családja sanyarú sorsát. Ha befejezte mondókáját, téged meg sem kérdez, egyszerűen továbbáll. És létezik olyan vámpír is, akire csak ránézel, meg sem kell hogy szólaljon, máris úgy érzed minden energiád tovaszállt.

Megoldások az energiavámpírok elkerülésére. Ha módodban áll, ne is foglakozz vele. Ha hív, tereld le valami ürüggyel, ha lehet azért csak kedvesen. Mikor már feléd tart, próbáld meg tartani a pár lépésnyi távolságot, keress indokot a távozásra. Ha ez sem segít, és végig kell hallgasd a mondókáját, próbáld meg kikapcsolni az agyad, és csak fizikailag jelen lenni. Vonj magad köré egy búrát, amin egyszerűen lepereg a sok negativitás. Vágj vissza humorosan, tereld el a szót, fordíts a helyzeten. Viszont ha fontos személy teszi mindezt veled, akkor semmiképp sem az a megoldás, hogy rázúdítod hogy mekkora energiavadász. Segíteni kell neki kideríteni, miért érzi magát úgy ahogy, te mit tennél a helyében.

Megeshet, hogy olyan személy válik azzá, akitől nem is szeretnél megszabadulni, szereted, de a sok negatív energia teljesen lefáraszt. Legyen ez családtag, vagy életed szerelme, ekkor nem bánhatsz úgy vele, mint egy idegennel. Mikor hazaviszi a problémákat a munkahelyről, vagy éppen rossz időszaka van, teljesen leszívhatja a környezete energiáit. A megoldás egy jó nagy beszélgetés, ami a felszínre hozza a bajokat és okaikat. De utána ezeket a problémákat meg is kell oldani, vagy nem múlik el a kellemetlen helyzet sem.

Az is előfordulhat, hogy most magadra ismertél. Ha mostanában csak panaszkodni tudsz, nem maradnak meg melletted a barátaid, nem hívnak és elmaradoznak, akkor el kell gondolkodnod mi miatt is tehetik ezt. Az önismeret mindenben segít. Próbálj meg kevésbé rosszindulatú lenni, ne csak beszélj, tanulj meg hallgatni is, és ha tanácsot kapsz, gondold is végig. Nem mindig csak az lehet a helyes, amit te tudsz, vagy képzelsz. Keresd a probléma gyökerét, és végre az legyen a jelmondatod, hogy ennél csak jobb lehet. Keress elfoglaltságot, űzd el vele a rossz gondolatokat. Hívd te a barátokat és csak hallgasd őket. Ha mind a ketten kibeszélitek magatokat, és kellemes légkörben telik el a találka, akkor nem kel attól félned, hogy nem hív fel következőre. Így elűzheted az energiaszomjad, és a másik fél is szívesen tölti veled az idejét.

- Torma Tímea -



Szerző

donna.hu



Scroll to Top