Tiszamenti rakott káposzta

2010. 01. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 1kg savanyú káposzta 0,5 kg darálthús fél csomag nagy szemű tarhonya 1 db vöröshagyma egy kis szál füstölt száraz kolbász 1 nagy pohár tejföl só, bors
A hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darálthúst, sózzuk, borsozzuk. Addig pirítjuk, amíg szépen zsírjára vissza nem sül.  A tarhonyát szintén megpirítjuk, amikor már szép színe van  sózzuk és vizet öntünk alá, de csak annyit hogy amikorra megpuhul ne maradjon alatta.  A káposztát kicsavarjuk és ezt is megpirítjuk. Amikor minden  készen van, hőálló edénybe összerakjuk.  Először belerakjuk a káposzta felét, majd a tarhonyát, rá a darált húst, a karikára vágott kolbászt, végül a káposzta másik felét. Tetejére kerül a tejföl és sütőben jól összemelegítjük. Kicsit időigényes, de nagyon finom és laktató étel.  Csupa ízkavalkád. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Szél Istvánnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top