Engedély nélkül vadászott Stohl András?

2010. 09. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A rendőrség bevonta engedélyét és leadásra kötelezte vadászfegyverét a májusban okozott súlyos közúti baleset miatt, Stohl András mégis szarvasbikát ölt hétvégén. …legalábbis egy újság értesülései szerint.

 Egy régebbi trófea. (Forrás: ujsag.allatvilag.net)
 

„A Magyar Nemzeti Színház nyílt napjára terepjáróval és vadászruhában érkezett Stohl András, majd besietett az épületbe.” – szellőztette meg a Blikk, és utána is járt az „olvasóktól származó” információnak. A bulvárlap szerint a színész a Zirc melletti erdőkben értékes trófeát lőtt: egy 600-800 ezer forintot érő szarvasbikát. A Blikk – neve elhallgatását kérő – informátora szerint Stohl egyik barátja segített ezt véghezvinni azzal, hogy fegyverét kölcsönadta a színésznek, és az elejtett vadat az ő vadászkönyvébe jegyezték fel. Ugyanis, ha így járnak el, nem marad írásos nyoma a törvénysértésnek.

Az ORFK szóvivőjének tájékoztatása szerint egy ilyen eset komoly büntetést vonhat maga után: öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható az, aki engedély nélkül szerez vagy tart lőfegyvert, lőszert. Ráadásul Stohl ezúttal barátját is rossz útra téríthette, hiszen az az ember is kettőtől tíz évig tartó börtönre számíthat, aki átadta a fegyvert és lőszert az engedéllyel nem rendelkező személynek. A Blikk vádjaira Stohl Andrást nem reagált, ami nem is csoda, hiszen a lap semmilyen konkrét bizonyítékot nem tálalt. Még ha el is követte volna a bűntényt, vallomás nélkül szinte lehetetlen rábizonyítani. Nyomozás egyelőre nem folyik az ügyben.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top