Hozzávalók:
Tészta:
3 tojás, 3 dl tejföl, 25 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor.
Krém:
3 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 0.5 l tej, 2 dl tejszín.
40 dkg eper, 2 dl tejszín /Én cukrász tejszínt használok hozzá, és teszek bele 1 habfixálót./
Elkészítés:
Tészta:
A tojást a cukorral jó habosra keverjük, hozzákeverjük a tejfölt, majd apránként a lisztet és a sütőport, és simára kikeverjük. majd egy nagyobb tepsiben vékony lapot sütünk, előmelegített sütőben, 160 fokon. A megsült tésztát baracklekvárral megkenjük.
Krém:
Cukrot és tojást habosra keverünk, és fokozatosan hozzáöntjük a lisztet, kis tejet, és simára kikeverjük. A maradék tejet és vaníliás cukrot együtt felforraljuk, hozzáöntjük az összekevert tojásos masszát, és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzáöntjük a kemény habbá vert tejszínt.
A piskótát csíkokra vágjuk és kibélelünk vele egy mély tálat, felkockázott epret teszünk rá, majd a krémet, végül eperrel megszórjuk. Tetejére is tehetünk piskótaszeleteket. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kiborítjuk a tálból és tejszínhabbal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!