Először is sütök valamilyen piskótát. Jelen esetben egy egyszerű piskótát készítettem 5 tojásból, csak tettem bele egy kiskanál kakaót is.
Míg a tészta hűl, addig összetörök egy kg tehén túrót, hozzákeverek 5 púpos evőkanál eperdzsemet és 3 dkg zselatint (ezt már 2dl langyos tejben kikevertem előzőleg). Hagyom, hogy kezdjen kocsonyásodni, majd rásimítom a tésztára. Díszítésként megcsurgatom a tetejét is eperdzsemmel. Aki édesebben szereti tehet még a krémbe porcukrot, de szerintem az üzleti dzsemek annyira édesek, hogy megédesítik még a túrót is.
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Bakos Elvirának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!