És újra, és ismét…

2008. 06. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Érdekes, hogy a nők többsége nem szereti, sőt kifejezetten utálja ezt a sportot. Ennek talán az az oka, hogy a férfiak egy részének ez amolyan szent és sérthetetlen dolog, már-már vallásos áhítattal beszélnek róla és akár a gyermekkori barátjukkal is véresen komoly vitákba képesek bonyolódni, ha nem ugyanannak a csapatnak drukkolnak. Az EB még különlegesebb alkalom: sokan nézik azok közül is, akik egyébként, évközben nem foglalkoznak a focival.

Érthető, hogy a nőket zavarja, ha az esti program egy hónapig a foci, inkább nézné a Szex és New Yorkot – idén azonban csak a mozikban teheti –, vagy csinálna bármit, de ne kelljen a meccseket látnia. Pedig egyszer érdemes leülni és más szemmel tekinteni erre az avatatlan szemek számára kissé értelmetlen sportra. Viszont a „bugyuta” kérdéseket a szabályokról érdemes a mérkőzés végére hagyni, ne zavarjuk ezekkel a teremtés koronáit, mert roppant morcosak lesznek, ha a magyarázat miatt lemaradnak valamiről, egy helyzetről, ne adj’ isten egy gólról.

A nők nagy erénye az empátia, az együttérzés. A pályán pedig olykor komoly sérülések, tragédiák történnek, gondoljunk csak a svájci Frei-re, akinek részleges térdszalagszakadás miatt az első meccsük első félidejének végén véget ért az EB is, körülbelül másfél hónapig nem játszhat. Lehet élvezni a verseny izgalmát, persze, ha a mérkőzés tényleg érdekes. Remek alkalom arra, hogy az ismerősök összejöjjenek egy délután, vagy este, függetlenül attól, hogy ki kinek szurkol, nagyon jól lehet szórakozni, együtt izgulni, ami pedig mint tudjuk, erősíti a kapcsolatokat. Ilyenkor minden gond és probléma megszűnik, vagy legalábbis fényévekre eltávolodik. Félre lehet tenni, még ha csak 90 percre is, a számlákat, a munkahelyi konfliktusokat, a gyerekeket, nem gondol az ember a családi perpatvarokra.

Ám ha ezek is hidegen hagynák a hölgyeket, akkor a jóképű játékosok még mindig meghozhatják a lelkesedést, már aki vonzódik a teljesen leizzadt, időnként, és mindig akkor mikor totálban mutatják, nagyokat köpő férfiakhoz. Azt lehetne tanácsolni minden nőnek, hogy legalább ezekre a hetekre tanulja meg élvezni ezt a sportot, mert nem lehet mit csinálni, ilyenkor e körül forog minden. Lázban ég nem csak Svájc és Ausztria, de egész Európa. Persze lehet keresni más szórakozást is, de teljesen úgysem nem lehet kikerülni a témát.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top