Kacatok hegye a harmónia jegyében

2008. 06. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Minden feng shui tárgynak megvan a maga jelentése. Sőt ha valaki nemcsak a tárgyak erejében hisz, hanem abban, hogy nem mindegy hova rakjuk. Tehát mindennek megvan a maga helye és szimbóluma. De lássuk csak mik is ezek.

Az egyik talán legismertebb az elefánt. De nem holmi közönséges mezei állat, hanem egy olyan, amelyik felfelé tartja az ormányát. Sőt az ajtónak háttal kell állítanunk, nehogy a pénz elfolyjon a lakásból. Tehát aki belép, az egy elefánt hátsóval találja magát szembe: fő a kedves fogadtatás.

Az elhelyezése se mindegy, mivel egy-egy tárgy egy-egy területet erősít. Tehát ormányos barátunk kerüljön a karrier területre. Ja, hogy ott egy szekrény van, sebaj, pakoljuk fel a tetejére, ott legalább senki se látja. Vagy aki bátrabb, egyszerűen dobja ki, vagy rakja máshová a szekrényt. Így máris rakhatunk erre a területre csobogót, teknőst, gyertyákat és kristályokat, sőt akár egy szökőkutat is. Mert a karrier területet vízzel kapcsolatos dolgokkal kell erősíteni. Lehet kép is, azoknak, akik nem szeretnének csobogó víz hangjára ébredni éjszaka, mivel az erőteljes vizelési ingert váltott ki.

A következő tárgy legyen a bölcs bagoly szobra. Ezt a tanulás és tudás területére kell helyeznünk akkor, ha erősíteni szeretnénk. Tehát elő a baglyokkal, és pakoljuk őket oda. Bár ettől még nem leszünk se okosabbak, se tanulékonyabbak, ha nem olvasunk és tanulunk többet. De az erősítés nem árt. Ide mehetnek még a bagoly mellé tudást ábrázoló tárgyak, mondjuk az a bazinagy és nehéz lexikon, és minden, ami köt minket a tanuláshoz. És ha valaki kérdi, miért van a francia ágy sarkán a lexikon, mondhatjuk, hogy tanulásunkat erősíti. A tizenöt bagolyszobrot persze nehéz megmagyarázni… Erre a területre rakhatunk még sziklás tájat ábrázoló képet is.

A nagy Buddha rajongók most figyeljenek! A szobrokat a lakás pártfogók és utazás területére helyezzék. Oda mehet kilóra. Kacagó és fetrengő, komoly és aranyozott, vöröses vagy márványból – kinek mi a szimpatikus. Ebbe a sarokba akár egy házi oltárt is építhetünk, nagyon jól fog mutatni, a számunkra kiszemelt úti céllal kapcsolatos  poszterrel, sőt olyan emberek képei is mehetnek ide, akiktől segítséget várunk. Itt is lehet egyszerűen erősíteni, elég, ha egy Buddha szobor kerül ide, vagy egy az úti célunkkal kapcsolatos könyvecske.

Bármilyen tárgyakkal is vegyük körbe magunkat, elsősorban a személyiségünknek megfelelően döntsünk. Legyünk kreatívak, teremtsünk harmóniát – de ne mennyiséggel, hanem minőséggel.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top