Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, 1 kg fehérrépa, 1 kg tv paprika (jó húsos), 1 kg paradicsom, 1 kg vöröshagyma, 2-3 nagy fej fokhagyma, 4 db nagyobb zeller, 50 dkg karalábé, 50 dkg karfiol, 50 dkg kelkáposzta, petrezselyem zöldje (jó sok), zeller zöldje, lestyán, 1 kg só.
A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagyjuk, időnként megkeverjük. Üvegekbe töltjük.
Finomabb, mint a szárított bolti.
Köszönjük szépen Csere Gabriellának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!