Farsangi fánk, ahogy kell: szalaggal

2009. 02. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50 dkg sima liszt, 3 dkg élesztő, 5 dl langyos tej, 2 db kockacukor, 4 tojás sárgája, 7 dkg kristálycukor, 1 evőkanál olíva olaj, 1 teáskanál rum.   1.5 dl langyos tejben a 2 db kockacukrot elkeverjük, az élesztőt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a 4 tojást sárgájával együtt. A maradék tejben a cukrot feloldjuk és langyosan összedolgozzuk az egészet a liszttel, az olajjal és a rummal. Nokedli tészta keménységű kell legyen.

Robotgéppel addig dagasztjuk amíg az edény falától elválik. Meleg helyen kelni hagyjuk, kb. 3-szorosára.

Deszkán enyhén átdolgozzuk, 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk, közepesen forró olajban kisütjük, sütés előtt közepébe mélyedést nyomunk. Az olajban az a fele kerüljön alulra, amelyik a deszkán felül volt. Papír kendőre szedjük ki és melegen porcukrozzuk. Barack lekvárral a legfinomabb. Érdemes elkészíteni, finom és könnyű, szép szalagosra sül.

Jó étvágyat!    Köszönjük szépen dr. Káli Margitnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top