Évszakok és típusok - 3. rész

2009. 10. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nyár típus - hideg, hűvös, törékeny, elmosódó és világos színek

A nyár típusú nő arcszíne világos, olykor olívaárnyalatú. Hajszínével a legtöbb nyártípusú nő elégedetlen, mivel az többnyire fénytelen. Szeme kék, szürkéskék, szürkészöld vagy türkiz. Elmosódó, könnyű, tejes színek jellemzik ezt a típust, amelyek kiemelik lényed valódi szépségét: ilyen a fehér, ezüst, világoskék és kék, világosszürke, szürkéskék, a rózsaszín, pink és orgonalila színek.

Ha rád ebből többi is jellemző:

- Rózsás fényű, világos bőröm van. - Könnyen lebarnulok. - Csak ritkán égek le. - Gyerekként szőke voltam, idővel aztán sötétedett a hajam. - Hajamnak hamuszínű, tompa fénye van, természetes, eredeti tónusa szürkés. - Szemem színe a kék, kékeszöld vagy a zöld lágy árnyalata. - Hajam színe lehet jégszőke, hidrogénszőke, hamvasszőke vagy hamvas barna, és nincs semmilyen meleg árnyalata! - Szeplőim is inkább szürkébe hajlók, ha vannak, mint aranybarnák.

 

Angelina Jolie-Pitt szinésznő 

 

Sminktanácsok Alapozónak könnyed, rózsaszínbe hajló árnyalatot használjon. Szemhéján a hideg színek mutatnak legjobban: estére ezüstszürke, egyébként pedig kékesszürke, lila vagy rózsaszín. Tartsad azonban szem előtt a mértékletesség elvét: a kevesebb néha több, a mértéktartó, elmosódó árnyalatok remekül hangsúlyozzák típusod előnyeit. A rúzs lehet: hűvös borvörös, pink vagy lilás EL A KEZEKKEL a meleg tónusú alapozókrémektől! A szem sminkjénél feltétlenül kerüljed a kemény vonalakat és az erős kontrasztokat. A narancsos árnyalatú pirosítók éppúgy tabunak számítanak, mint a vörös meleg tónusai.

 

 

Cameron Diaz szinésznő 

 

- Müller Beáta sminkmester, kozmetikus -

Kapcsolódó anyagok:

$$4531$$

$$4581$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top