Évszakok és típusok -5. rész

2010. 01. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ne felejtésétek el: a lényeg, hogy bármilyen típusba is tartoztok a szemszín, bőrszín és az aktuális hajszín alapján (hideg vagy meleg), a lényeg a harmónia! Érdemes tehát harmóniában használni a színeket magunkon, a meleget  a meleggel, a hideget a hideggel, mivel tudjuk hogy nem csak azokba a színekbe szoktunk olykor felöltözni, mint amilyen a típusunk szerint kellene, ezért ilyenkor a ruhához harmonizáló színekkel sminkeljünk!  Ősz típus – meleg, kontrasztos, erőteljes és sötét színek Az ősz intenzív színei még smink nélkül is igen attraktívak. Gondoljunk csak arra, amikor ősszel egy parkban sétálunk, és a lábunkkal gázolunk a sárgás, barnás, vöröses, és zöldes színű lehullott falevelekben…

Bőrük alapszíne sárgás, aranyló vagy lágy pezsgőszínű. Hajszíne: vöröses vagy barnás árnyalatú. Szeme színe a halványzöldön és a borostyán színein át egészen az olívazöldig vagy akár a sötétbarnáig terjedhet.

Az őszi erdő vörös, meleg árnyalatai, zöld és barnás tónusok – ezek az ősztípusú nő igazi színei: barna összes árnyalata (csoki, mogyoró, karamell), az arany összes árnyalata (bronz, réz stb.), khaki zöld, olivazöld, sötétzöld, méregzöld, középzöld (a türkiz NEM), a sárga összes árnyalata, vöröses-piros, lazac, narancsos árnyalatok, sárgásbarna.

Ha rád ezek többsége jellemző: – Szemem meleg-zöld, barna, borostyán (sárgásbarna) vagy barnászöld színű – Vörös, vagy meleg -barna(csoki, mogyoró, karamell) színű hajam van. – Bőrömnek bronzos, aranyló bézs vagy elefántcsontszínű tónusa van. – Hajam meleg, aranyló vagy kicsit vöröses fényű. – Szeplős vagyok. – Könnyen leégek.

  Julia Roberts

Sminktanácsok:

- Ha világos bőre van, alapozónak elegendő egy lágy elefántcsontszín vagy egy meleg barackvirágtónus. - Ha bőre bronzos vagy bézsszínű, használjon könnyű olívaárnyalatot. - Barna szeműeknek az arany-, réz-, illetve a barna tónusú szemhéjfestékek állnak legjobban, de a khaki és a bézs árnyalatok éppúgy illenek az ősztípus egyéniségéhez. - A világos szeműek mindig egy-két árnyalattal halványabb színt válasszanak, mint a szemük színe. - A rúzs is meleg tónusú legyen: narancs, vörös vagy barackvirág. - EL A KEZEKKEL a hideg színektől! A pink- és a gyöngyházfényű halvány rózsaszín nem áll jól, de felejtsd el a kékes árnyalatokat is. (hacsak nem a ruhádhoz sminkelsz).

 Julianne Moore színésznő

A cikket írta: Müller Beáta sminkmester

Kapcsolódó anyagok:

$$4531$$

$$4581$$

$$4753$$

$$5501$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top