Fácán töltve

2008. 12. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 db fácán, 15 dkg főtt, vagy sült szárnyas hús, 10 dkg császárhús, 2 db tejben áztatott zsemle, 1 dl bor, 1 evőkanál citromlé, 15 dkg gomba, 6 dkg zsír, 2 db tojás, 1 teáskanál reszelt hagyma, só, bors, majoranna.

A megtisztított fácán hátát éles késsel felvágjuk, csontjait kivágjuk, besózzuk és állni hagyjuk. A sült húst, császárhúst apró kockákra vágjuk. A  császárhúst kihevítjük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, hagymát, jól elkeverjük, sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Levesszük a tűzről, s ha kihűlt, hozzákeverjük a tojásokat, citromlevet és újra ízesítjük. Az egész tölteléket, húsdarálón átdaráljuk, s megtöltjük vele a fácán belsejét. Összevarrjuk, forró zsírral leöntjük, és a sütőben gyakori öntözéssel pirosra sütjük. Amikor megsült, deszkán hűlni hagyjuk, és csak ezután szeleteljük. A töltött fácánt hosszában ketté vágjuk, tálalásnál rizs alapzatra helyezzük, levét leszűrjük és külön csészében az asztalra rakjuk.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Kloo Editnek! Továbbra is várjuk a receptjeiteket és a róla készült fotót a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top