Karácsonyi édesség: Esti Ischler

2008. 12. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kedves Donnák! Van egy egyszerű, több lépésben elkészíthető diós vagy mogyorós karácsonyi finomság, amit még nagymamám készített. Nálunk elég hamar elfogy, de dobozban eláll. Karácsonyra mindig ennek az adagnak a dupláját készítem.

Hozzávalók: 32 dkg liszt, 32 dkg vaj (ebből lehet kevesebb is, jobban lehet vele dolgozni), 16 dkg dió (vagy mogyoró), 16 dkg vaniliás cukor, lekvár, tortabevonó.

A fentieket jól összedolgozom, s akár egy hétig is a hűtőben hagyom pihenni. Majd kinyújtom kis adagokban, kb fél centiméter vastagra és fánkszaggatóval kiszúrkodom, sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütöm. Ekkor még elég kemények. (Ha nincs időm ezt is félre tudom tenni akár egy hétig is). Savanykás lekvárral (ribizli, málna, meggy) kettőt összeragasztok. Tetejére csokoládé mázat kenek (Party tortabevonót kis vizzel megolvasztok - mikróban, majd kb 10 dkg vajjal simára keverem.) Még mielőtt megdermedne fél, vagy negyed diót rányomok az isclerre.

Akkor is finom, ha gyorsan kell elkészíteni, délelött megsütöm, összeragasztom, megkenen csokoládé mázzal és pár óra múlva már puha. Nem csak finom, de szép is.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Lukáts Eszternek! Továbbra is várjuk a receptjeiteket és a róla készült fotót a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top