Fahéjas csigák

2009. 04. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nagy örömmel nézegetem a recepteket, már néhányat én is kipróbáltam közülük. Most én szeretnék egy nagyon jó receptet megosztani a Donna olvasókkal.

Hozzávalók:

225 g tej, 1 tojás, 500 g liszt, 2,5 ml só, 75 g kristálycukor, 50 g puha vaj, 5 ml szárított élesztő.

A hozzávalókat kenyérsütőgépbe teszem az előírtaknak megfelelően, és elindítom a dagasztó programot. Amikor kész a dagasztás, lisztezett deszkára teszem, kb. 30 X 30 cm-es négyzetre nyújtom, megkenem olvasztott vajjal és megszórom fahéjas kristálycukorral úgy, hogy a tetején hagyok egy 1 cm-es csíkot üresen, hogy a tészta jól zárjon, majd feltekerem. A tekercset éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágom, és előre kivajazott tepsibe fektetem őket nem túl szorosan. Ezt követően meleg helyen kb. 30-45 percig kelesztem, majd előre melegített 200 fokos sütőben készre sütöm.

Köszönjük szépen Mochnács Mihálynénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top