Fahéjas kalács

2010. 05. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt, 25 dkg rétesliszt, 1 tojás, 5 dkg margarin, 5 dkg kristálycukor, 3 dl tej, 1 ek. tejföl, 5 dkg friss élesztő, 1 csipet só, 1 tk. őrölt fahéj

A liszthez hozzáadtam a fahéjat, a sót, a cukrot, az olvasztott margarint, a tojást, a tejfölt, a tejben felfuttatott élesztőt. A tésztát 1 órán keresztül kelesztettem, átgyúrtam még egyszer, majd sütőpapírral bélelt formába tettem (fonni is lehet). A tetejét megszórtam fahéjas cukorral, és 30-40 perc alatt megsütöttem.

Köszönjük szépen Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top