Gasztroblogok – legyen saját szakácskönyved!

2010. 05. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mondhatod, hogy a te receptjeid egytől-egyig a fejedben vannak, de gondold csak át: biztos, hogy mindegyiket kirázod a kisujjadból két év múlva is? Akár tapasztalt szakács vagy, akár kezdő kukta, biztosan sokszor jártál már úgy, hogy tanácstalanul ácsorogtál a konyhádban, és azon tanakodtál, mit is főzzél ebédre. Biztos, az is előfordult sokszor, hogy azon törted a fejedet, hogyan is készítetted múltkor azt a finom kaját, amivel elbűvölted a családot. Esetleg megszerezted nagyanyótól a féltve őrzött tortareceptjét, és félsz, hogy otthon, a nagy rumliban lába kél majd. Mi erre a megoldás? Nyiss internetes szakácskönyvet!

Akár magadnak írod titokban, akár hírnevet akarsz szerezni vele, mindenképpen jó választás a biztonságos tárhelyet adó és jól áttekinthető receptgyűjtemény. Címkézheted, kategorizálhatod a recepteket, megjegyzéseket fűzhetsz hozzájuk, képeket szúrhatsz be, és nem nehezebb kezelni a blogot, mint egy naplót. Ráadásul bárhonnan hozzáférhetsz, ahol van internet. Ha szeretnéd, akkor lezárhatod, hogy csak te lásd a speciális receptedet, ha viszont sztár akarsz lenni, itt a lehetőség, hogy a világ megismerje az új, magyar Nigellát vagy Jamie Olivert!

Álljon itt néhány ösztönző példa arra, milyen is egy gasztroblog:

Jegyzetszerű: Akár egy kézzel írott szakácskönyv a polcodról. Ide is lejegyezheted kedvenc receptjeidet. Nehogy elvesszenek vagy feledésbe menjenek!

Tematikus: Gyűjthetsz egy témából recepteket, például foglalkozhatsz vegetáriánus ételekkel, magyaros fogásokkal vagy diabetikus kajákkal. Mint például a Kísérleti Konyha című blog a blogger.hu weblapon.

Kajanapló: Vannak, akik a napi menüt jegyzetelik részletesen. Nem is olyan butaság, mint amilyennek először látszik: ha van türelmed hozzá, hogy pontosan vezesd, akkor egész érdekes tanulmány kerekedhet belőle. (Fel sem tűnt, hogy hetente négy tábla csokit felzabálsz, viszont sosem eszel gyümölcsöt? A blogod visszaolvasása rá fog döbbenteni erre!)

Kiadásra váró szakácskönyv: Néhány gasztroblog olyan profi, mintha a gazdája ebből élne és nem is csak hobbiból vezetné. …tényleg… miért ne élhetnél ebből?

Ha kedvet kaptál a blogoláshoz, kattints IDE és indítsd el saját blogodat. Nem kell más hozzá, csak egy e-mail cím, egy kis kanál kreativitás és csipetnyi kitartás!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top