Fantás szelet

2009. 05. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta: 4 evőkanál lisztet 1 csomag sütőporral és 2 evőkanál kakaóporral összekeverünk. 6 tojássárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverünk és hozzáadunk 1 dl olajat. A 6 tojásfehérjét felverjük. A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet.   Túrókrém : 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 25 dkg túrót és citrom lereszelt héját.   Fantás krém : 7 dl bármilyen szénsavas narancsos üdítőital, 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 evőkanál cukor.

 

  Ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel. A piskótára rákenjük a túrókrémet, arra pedig a fantás pudingot – amikor még meleg. Rakhatsz a túróra narancs, mandarin gerezdeket is.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Nx.Andinak, Atkáriné Erzsinek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top