Félreértett viccek

2008. 10. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Utólag ezek a viccek ugyan sokszor gyerekesnek tűnnek, de sebaj! Ahogy egy vidám társaság is boldogan nevet mindenen, ugyanúgy képes erre egy ágyban fekvő pár is. Ne feledjük, a hangulat, az öröm és a nevetés ragadós, és sajátos közösséget teremt.

Csak arra kell ügyelni, hogy azonos hullámhosszon legyen a két ember.

Mert a nevetésnek igen sok formája van. Másképp nevetnek például a nők és a férfiak – a nők inkább visszafogottan mosolyognak, míg a férfiak szeretnek harsány röhögésben kitörni. És a nők sokkal többször nevetnek, holott a férfiaknak jobb a humorérzékük. Kultúránként, illetve szubkultúránként is eltérhet egy-egy nevetés jelentése. Az emberek humorérzéke sem egyforma, van, aki a legegyszerűbb viccet sem érti, mások pedig a legrafináltabb poénokat ontják magukból. Így nem véletlen, hogy néha pont a nevetés, a humor vált ki negatív hatásokat egy szeretkezés közben.

– A műszakis férfiakat ki nem állhatom – vallotta be egy tanárnő, aki nyolc évvel ezelőtti válása óta szinte tervszerűen vadászik társra. – Volt például egy mérnök barátom, de az első éjszakánk után véget vetettem a kapcsolatnak. Előjáték gyanánt disznó vicceket mesélt, és röhögött a saját ostoba humorizálásán. A szeretkezésünk viszont szinte gépies volt, semmi játék, semmi könnyedség, utána pedig elmesélt még néhány disznó viccet. Amikor közöltem vele, hogy nem akarom folytatni a kapcsolatunkat, teljesen elképedt. Kiderült, hogy ő nekem akart kedveskedni, mert úgy tudta, hogy a nők szeretnek a szexről beszélni a párjukkal. Utólag jöttem rá, hogy neki, mivel világéletében csak férfiakkal dolgozott, tanult együtt, a szexről csak a rossz, durva humorok jutnak eszébe…

– Csak mosolygott, mint egy tök – mondta egyik barátnőjéről egy férfi, akinek viszont éppen a nők szeretkezés közbeni nevetéséről van rossz véleménye. – Eleinte azt hittem, vidám, és próbáltam helyzet adta poénokat elsütni. Semmi hatás. Próbáltam örömöt okozni neki. Semmi hatás. Szerintem egyszerűen annyira buta és érzéketlen volt, hogy a mosolygást használta egyetlen válaszként mindenre.

Egy szexuális problémákkal foglalkozó szakorvos arról számolt be, hogy férfi páciensei nagy része számára az egyik legrettegettebb vízió, hogy szeretkezés közben a nő kineveti. Ez súlyosabb esetekben odáig vezethet, hogy már egy halvány mosolyt is gúnyos vigyorgásnak érez a férfi. Fél, hogy kinevetik testét, nemi szervét, mozdulatait, ügyetlenségét – egyszóval mindent. Az ilyen férfi számára a szexualitás maga a gyötrelem és rettegés.

Szerencsére a legtöbb ember – főleg a szerelmes párok –, könnyedén feloldódnak az ölelésekben. Mosolyognak egymásra, szemükből melegség és szeretet árad. Képesek viccet csinálni mindenből – például az előjáték közben egy elügyetlenkedett mozdulatból –, és szívből nevetni. Sajnos, ahogy telnek az évek, a szex is könnyen válhat rutinná – ha nem is feladattá –, amiből kivész a humor. Igaz, a tapasztalatok szerint azokban a házasságokban válik egyhangúvá a szex, ahol a felek kapcsolata is kiürült. Ha vissza akarjuk csempészni a humort a szeretkezéseinkbe, a kapcsolatunk felélénkítésével kell kezdeni: tanuljunk meg nevetni férjünkkel az ebédlőasztalnál is, utána már az ágyban sem lesz nehéz.

Kapcsolódó anyagok:

$$1370$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top