Feng shui: a Bágua térkép

2008. 07. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nézzük hát a híres Bágua térképet, hogy meghatározzuk, melyik életterület hová esik az otthonunkban. Fogjuk hát a ház alaprajzát, vagy ha kicsit nehéz előszedni, akkor felidézve rajzoljuk le. Álljunk szembe a főbejárattal. Ez lesz a csí szája, ez a kiindulópont. Ha túl bonyolult a lakás alaprajza, akkor használhatjuk a térképet szobáról szobára, vagy ha kétszintes házban lakunk, akkor minden szintre külön kell alkalmazni a térképet.

De térjünk a lényegre. Tehát a bejárati ajtó. Velünk szembe eső első terület az emberi kapcsolatok és a karrier. Mellette jobbra a segítők és az utazás területe, balra, pedig az önművelés és a tudás területe van. E mögött található az egészség és a család, utána pedig a gazdagság és a siker. Térjünk vissza jobb oldalra a segítők és az utazás területe felé. Itt a kreativitás és a gyerek terület található, mögötte, pedig a szerelem és a házasság területe. A gazdagság és a siker és a szerelem és házasság területek között található a hír és a hírnév terület. Íme, ez tehát a Bágua térkép!

Nem bonyolult, akár a szobákra is illeszthetjük. Lényeg, hogy a kiindulópont a szoba, lakás bejárata legyen, így nem lehet eltéveszteni. Képzeljünk el egy négyszöget, és annak a pontjaira illesszük rá a területeket. Így könnyebb. Aztán ezt a kinagyított négyzetet illesszük a lakás, szoba területére.

Mi van akkor, ha hiányzik egy terület, mert kicsit cifrább az épület alaprajza? Hát az sajnos kiesett. Pótolni úgy tudjuk, hogy vagy beépítjük, de ha ez nem lehetséges, akkor azt a területet erősíthetjük egy oda ültetett fával, vagy a területet erősítő jelképekkel, vagy színekkel. Persze ne essünk kétségbe, ha a 10. emeleten nem tudunk fát ültetni. Nem kell kilógatni a kis elefántot az ablakon a hiányzó terület erősítésére. Igyekezzünk akkor más szobában megtalálni azt, és ott erősíteni.

Mielőtt nekiesnénk módosítani a területeket, gondoljuk át, melyik résznek van szüksége erősítésre. Ha jól működik a karrierünk, akkor oda ne nyúljunk, ne rendezzük át, mert valószínűleg megbontunk egy olyan rendet, amely a sikert hozta. Olyan részeken mozgósítsunk, amelyeken azt érezzük, kellene egy kis változás, több sikert, elismerés, segítség.

Erősíteni, pedig nem csak területen, hanem a fejünkben is kell! Mi adjuk a változás lelkét, a tárgyak, a színek, a jelképek, pedig segítenek erőt adni a változtatáshoz. Figyeljünk arra, hogy ha valamit teszünk, azt tudatosan tegyük. Akarjuk a változást, és ne csak az odapakolt kacatoktól várjunk csodára. Segítenek, előremozdítanak, változásokat indítanak el. De akarni kell, tehát fel azt a térképet és indulhat a varázslat.

Kapcsolódó anyagok:

$$740$$

$$815$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top