Fiatalodj 10 évet tippjeink segítségével!

2011. 02. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A korunkat - legyen az bármennyi is - jól és büszkén viselni az egyik legnagyobb fegyver, ha a szépségről van szó. Épp ezért néhány hasznos tanács mindig jól jöhet, ha a külsőnk fiatalon tartása a tét.

A hajad legyen fénylő és egészséges!

Ahhoz, hogy fiatalosnak és üdének lássanak, a hajadnak is annak kell lenni. A rendszeres ápolás fontos, de a színekre is ügyelj! Mindig a bőrszínedhez megfelelő árnyalatot válassz, és ez ne térjen el néhány árnyalatnál többel eredeti hajszínedtől. Ellenkező esetben sápadtnak, és ezzel együtt öregebbnek is fogsz látszani.

Donna Tipp: Száraz és élettelen hajra majonézes pakolás: egy tojássárgájához adj 3-4 csepp citromlevet és egy kiskanálnyi olívaolajat. A kezelést elég pár hetente alkalmazni, ekkor azonban, ha bekentük vele a hajat, tekerjük be törölközővel a fejünket és hagyjuk rajta a masszát legalább egy óráig.

Csillogjon egészségtől a szemed!

A puffadt, táskás szemek azt üzenik a világnak: „Fáradt és öreg vagyok!” Ha ezt meg akarod előzni, akkor légy mindig kipihent és üde. Könnyű azt mondani, igaz? De van még egy tippünk, ami talán többet segít: fáradt és karikás szemre a legjobb, ha drága krémek helyett inkább bevetsz egy szem krumplit. A nyers zöldséget lereszelve csak kend az arcod problémás területei, és meg fogsz lepődni, pár perc alatt micsoda változás érhető el.

Ügyelj a fogaid épségére!

Nem részletezzük, mennyire fontos a rendszeres fogmosás, hiszen mindenki tisztában van vele. De a fogak épsége mellett sokat fiatalít arcunkon a hófehér mosoly is. Ehhez manapság már rengeteg különböző fogkrém kínál segítséget, de aki nem bízik ezekben, annak íme egy jó tipp: a szódabikarbóna mellett a citrom is hatásos lehet. Csak ritkán alkalmazzuk, mivel a fogzománcot károsíthatja savas leve, de havonta egyszer átmoshatjuk egy kis frissen facsart citromlével fogaink. Halványító hatása segíthet a kisebb elszíneződések eltűntetésében.

Számolj le a sápadtsággal!

Az idő múlásával a bőrünk óhatatlanul fakul, amihez a levegőben lévő káros anyagok hatása is nagyban hozzájárul. Éppen ezért a sminkmester határozott tanácsa: pirosíts!

 

Ragyogjon a szád természetesen!

A sötét, erősen kihúzott ajak nem mindenkinek áll jól. Egyrészt mert az utcán, nappali fényben túl soknak tűnhet, másrészt mert szintén öregbít. A sminkes tanácsa, hogy használjunk helyette természetes színekben, például halvány rózsaszínben pompázó szájfényt. Csodákra képes!

Ne feledkezz meg a kezedről sem!

A téli hidegben különös figyelmet érdemelnek a kezek. A kiszáradt, érdes, töredezett bőr akár 10 évet is öregbíthet rajtunk, ezért fontos, hogy ne feledkezzünk meg a rendszeres ápolásról. Néhány naponta akár egy félórát is rászánhatunk, amibe lazán beleférhet egy kis masszázs, a bőr finomítása és hidratálás is. Emellett azt is érdemes tudnunk, hogy bármennyire is szexi látvány a műköröm, az igazság az, hogy a rövidre vágott és természetes színekkel kifestett saját körmünk sokkal fiatalosabb kinézetet biztosít.

Donna Tipp: A bőröd finomításához csak a konyháig kell menned! Egy maréknyi cukrot keverj össze annyi olajjal, amitől kenhető lesz, majd óvatosan kezdd el vele a kezed bedörzsölni, akárcsak ha bőrradírral tennéd.

Ha némi kis tápanyaggal is ellátnád magad, akkor a joghurt és méz a te fegyvered. Adj egy pohár joghurthoz egy kanál mézet, masszírozd bele a kezedbe, és hagyd 4-5 percig hatni.

 

Végül a megfelelő illat

A kulcsszó: citrus. Egy szépségiparral foglalkozó intézet tanulmánya szerint akik különböző citrusos illatokkal voltak befújva, azokat a tesztek során gyakran 6-10 évvel is fiatalabbnak nézték. Elképesztő, nem igaz? Fújj belőle egy keveset a csuklódra, illetve hajlatokba, így egész napon át tart majd a hatás.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top