Finom diós torta

2009. 03. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 6 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió.

 

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral. Ha kész, belekeverjük a diót, óvatosan, hogy ne törjük a habot! Vajjal kikent, morzsával hintett formában  (én kerek tortaformát, 25 cm-eset használok), mérsékelten előmelegített sütőben, lassú tűznél sütjük.

A kihűlt lapot a következő krémmel bevonjuk: 6 tojássárgát 13 dkg porcukorral gőz felett sűrűre főzünk. Ha kihűlt, hozzákeverünk 20 dkg margarint és 3 dkg kakaóport.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Burek Anettának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top