Fogyás izzadás nélkül

2011. 05. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Fogyni szeretnél? A diéta mellé iktass be a napirendedbe minimum fél-egy óra aktív mozgást! Ám mi van, ha ez nem megoldható, mert több műszakban dolgozol, továbbképzésre jársz, és közben a családodról is gondoskodni kell?

Ennek ellenére próbálj meg annyit mozogni, amennyit csak tudsz, plusz vess be néhány egyszerű trükköt, melyek segítségégével hatékonyabbá tudod tenni a fölös kilók lefaragását.

Felejtsd el a TV-t!

Ne örökre, csak az étkezések idejére. Több tanulmány is kimutatta ugyanis, hogy ha a készülék előtt eszünk, akkor figyelmünk a képernyőn zajló eseményekre fókuszálódik, és így nem érezzük annyira az ételek ízét, vagy azt, mikor elég, és így hajlamosabbak vagyunk a kelleténél nagyobb mennyiséget fogyasztani.

Az íróasztal nem ebédlőasztal!

Egy, a The American Journal of Clinical Nutrition című szaklapban publikált kutatás eredményei azt sugallják, hogy a munka közbeni evés ugyanolyan hatással van ránk, mint a tévé előtti. Ne tedd hát, menj át az étkezőhelyiségbe és ott fogyaszd el a tízórait, ebédet.

Tele hassal vásárolj!

Korgó gyomorral beszabadulni a szupermarketbe egyenlő a feleslegesen megvett ételekkel, melyek többsége ráadásul rágcsálnivaló, édesség. A pénztárcád ugyan soványodik tőle, de te nem, hiszen ha már ott van a hűtőben, a konyhaszekrényben az a finom falat, akkor úgyis addig piszkálja az ember fantáziáját, míg be nem kebelezi.

Írj bevásárlólistát!

…és ragaszkodj is hozzá, hogy csak a rajta szereplő tételeket veszed meg. Így elkerülheted a cukorkák, csokikák, jégkrémek és egyéb ínycsiklandó, ám hizlaló étkek birtokodba kerülését.

Ne kínozd magad!

Heteken, hónapokon keresztül csak csorgatni a nyálunk egy falat után a kedvenc ételünkből. …kínszenvedés, aminek a legtöbb esetben az lesz a vége, hogy egy gyenge pillanatunkban degeszre esszük belőle magunkat. Utána jön a lelkiismeret-furdalás és beletörődés, hogy nem megy nekem ez a fogyózás. Inkább jelölj ki minden héten egy napot, mikor egy kicsit engedélyezel magadnak valamelyik nagyon kívánt ételből. Mondhatni, a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad – és a fogyókúrád se lesz aláaknázva!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top