Fóliás tarja husi

2010. 07. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Célszerű nagyobb adagot készíteni, majd sütés után adagonként lefagyasztani, mert nagyon finom. Hozzávalók: Páchoz: Egy 2 dl-es üveges édes ketchup só, bors, majoránna, fokhagymapor, oregánó, bazsalikom (ezt a fűszerkeveréket akkor keverjük össze, amikor a húst a fagyasztóba tesszük)   Egy egész kicsontozott tarja szeletelve (fagyasztóba tesszük, hogy vékonyabb szeletekre tudjuk vágni) 40 dkg füstölt húsos szalonna (vékonyra szeletelve) 40 dkg füstölt sajt 20 dkg szárazkolbász 1 kígyóuborka szeletelve  Elkészítés:  2 szeletelt tarját (szendvics)  magunk elé teszünk a munkaasztalra. A fenti pácból bőven kenünk rájuk, de csak a felfelé néző oldalukra. Ezután mindkettőre teszünk egy-egy szelet füstölt szalonnát, és rá néhány kolbászkarikát. Jöhet rá egy-egy szelet vékonyka sajt. Majd az egyik szeletre az uborka karikák. Egy ügyes mozdulattal egyiket a másikra borítjuk. Addig gyártjuk a szendvics húsokat, amíg van alapanyagunk.  Egyenként fóliába csomagoljuk őket úgy, hogy jól zárjon, de sütés után könnyen eltávolítható legyen. Tepsibe rakjuk. Ha sok van, akkor nem baj, ha egymás hegyén-hátán vannak. 2 napig érleljük a hűtőben, majd  160 fokos sütőben kezdjük sütni kb. 20 percig, majd lejjebb vesszük a sütőt. Inkább fő, mint sül.. Türelem kell neki, 2,5 óra.    Tálalásnál óvatosan eltávolítjuk a fóliát úgy, hogy a csomagocskánk egyben maradjon.

Köret: Majonézes burgonya illik hozzá. Furán hangzik? Hát próbáld ki!  Hozzávalók: 2 kg burgonya, héjában megfőzve (ha teszel a fövő burgonyához sót és egy kanál ecetet, akkor nem fog szétesni) 2 dl majonéz 4 dl tejföl. cukor, fehérbor, fehérbors. Ha valaki szereti hagymásan, akkor az is mehet bele, de csak lilahagyma való hozzá.  Ha marad, akkor tedd a fagyasztóba a csomagokat, és  majd ha eszedbe jut, vedd elő. Már csak melegíteni kell.

Köszönjük szépen Mészáros Teréziának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top