Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt (+ 1-2 kanál, ha szükséges), 2,5 dl tej, 10 dkg cukor, 3 tojássárga, 10 dkg olvasztott vaj, 5 g só, 25 g élesztő, 1 citrom reszelt héja
A mákos töltelékhez: 10 dkg mák, 50 ml tej, 1 vaníliás cukor vagy fahéj (én fahéjat tettem), 3 ek. cukor
A kakaós fonathoz: mazsola, citromhéj, 1 ek. kakaópor, 1-2 ek. tej
A 3. fonathoz: aszalt gyümölcsök
Elkészítés:
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól kidagasztjuk. Három részre vágjuk, és mindegyiket kidolgozzuk gombócnak. Az egyik részbe beledagasztunk egy evőkanál tejben feloldott kakaót. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük mindhárom tésztát. Miután megkeltek, lisztezett deszkán egyforma nagyságúra kinyújtjuk őket. Mindegyiket megtöltjük a töltelékekkel és felcsavarjuk. Az egyikbe a mákosat, a másikba az aszalt gyümölcsöket, a kakaós tésztába pedig a mazsolát és a citromot töltjük bele. Majd összefonjuk, és kizsírozott tepsibe tesszük.
Felvert tojással lekenjük, mikor rászáradt, újra lekenjük, és ezt addig ismételjük, míg a felvert tojás elfogy (szép fényes lesz a teteje), és újra megkelesztjük. Előmelegített sütőben 200 fokon szép aranysárgára sütjük.