Fotókiállítás az otthonszülésről

2010. 12. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

„A szül(et)és  valódi természete”  címmel fotókiállítás nyílt a háborítatlan szülés témájában Budapesten a Képviselői Irodaház aulájában. A kiállítást édesanyák egy csoportja szervezte.

A december 20-tól látható válogatás az elmúlt 22 év 3500 sikeres hazai és néhány külföldi kórházon kívüli szülése közül mutat meg képeket a megszületés örömteli pillanataival. A Semmelweis Mozgalom szakértői  szerint a változtatásra nyitott jogalkotói szándékot jelzi, hogy elsőként a Képviselői Irodaház ad otthont  a fotóknak, melyek később vándorkiállításként járják majd be az országot.  Ezt jelzi az is, hogy  a kezdeményezés védnöke  Ékes Ilona képviselőasszony.

„A kiállítás nemcsak arra irányítja a figyelmet, hogy több ezer egészséges, boldog kisgyermek született idehaza biztonságosan, kórházon kívül, bábai szaksegítség mellett, hanem arra is, hogy mindez helyszíntől függetlenül, kórházban, születésházban vagy otthon is elérhető a megfelelő szakmai szemlélettel.” – áll a Semmelweis Mozgalom hivatalos közleményében.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top