Csődöt jelentett az X-Faktor és a Megasztár utazási irodája

2010. 12. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az X-Faktor és a Megasztár győztese eleshet nyereménye egy részétől, ugyanis megszünteti utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét az Aeroviva Utazási Iroda december 20-tól. Ez a cég szervezte volna a győztesek külföldi utazását.

Mivel ilyen tevékenységet hazánkban csak olyan vállalkozás folytathat, amely rendelkezik a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal engedélyével és megfelelő vagyoni biztosítékkal, az Aeroviva ügyfelei – elviekben – nem szenvedhetnek anyagi károkat a cég csődje miatt. Valószínűleg a két nyertest is kárpótolja valahogy a cég, bár erre vonatkozó stratégiát még nem közöltek az érintett kereskedelmi televíziók.

Az utazási iroda tájékoztatása szerint minden egyes külföldön tartózkodó utas hazautazásra érvényes menetjeggyel rendelkezik, így senki sem marad külföldön. A menetrend szerinti járatokra Aeroviva repülőjeggyel rendelkező utasok repülőjegye az utazás dátumától függetlenül, odaútra és visszaútra egyaránt érvényes marad.

A hirado.hu értesülései szerint a próbaidős emberektől már pénteken elköszönt a cégvezetés, de a többi dolgozót csak vasárnap értesítették arról, hogy hétfőn megszűnik a munkahelyük.

A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület az eset kapcsán ismételten a Parlamenthez fordult és kérte, hogy a Fogyasztóvédelmi Bizottság foglalkozzon az utazási irodák helyzetével a hasonló esetek elkerülésének érdekében.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top