Francia karamell-krémes

2009. 03. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tészta: 6 tojás, 6 kanál kristálycukor, 1 kanál kakaó, 5 kanál rétesliszt, 1 sütőpor, 1/2 dl olaj.

A tojás fehérjét és a cukrot felverjük kemény habbá, hozzáadjuk az olajat és a tojás sárgáját, majd lassan hozzákeverjük a lisztet, sütőport és a kakaót. Kivajazott tepsibe öntjük és szépen elsimítjuk.

Krém 1: 1 l tej, 3 cs vaníliás krémpor, 130 g cukor, 1 vaníliás cukor, 2 kanál kakaó, 7 tojás fehérje.

Feltesszük forralni a fele tejet, bele tesszük a vaníliás cukrot. A másik felébe feloldjuk a kristálycukrot és a vaníliás krémport, sűrű krémet főzünk belőle. A felvert 7 tojás fehérjét óvatosan belekeverjük a masszába. Ha ez megvan, a krémet ketté osztjuk, majd bele tesszük a 2 kanál kakaót.

Krém 2: 4 kanál kristálycukor, 3 dl tej, 2 csomag tejszínhabpor.

A kristálycukorból karamellt csinálunk, felöntjük a tejjel, amikor kihűlt, belekeverjük a tejszínhabport és turmixgéppel jól kikeverjük. A kakaós tésztára rákenjük a vaníliás pudingot, majd erre a kakaós pudingot, a tetejére pedig a karamelles tejszínhab kerül. Végül a tetejét megszórjuk reszelt csokival.   Anyukám receptje, az egész család nagy kedvence. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Juriga Szabinának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top