Ismét ránk köszöntött az év legforróbb, nyaralással, fesztiválokkal, éjszakába nyúló bulizással spékelt időszaka. Az emberi test jelentős részét alkotó víz ilyenkor ijesztően gyors ütemben párolog el, fontos tehát a megfelelő mennyiségű és nem utolsósorban jó minőségű utánpótlásról gondoskodni.
A legnépszerűbb nyári frissítők sorában itthon előkelő helyet foglal el régi ismerősünk, a fröccs. A jó bor és a szóda különböző arányú keveréke immár több mint 150 éve oltja szomjunkat és fokozza hangulatunkat, de az idők múlásával sem csökken a népszerűsége.
Fotó: Kállai MártonÓriási sikerét jelzi az is, hogy ma már szinte követhetetlen mennyiségű változata alakult ki, minden régiónak, városnak, vagy éppen baráti társaságnak megvan a maga favoritja. Mivel gyakorlatilag mindenféle arányban keverik, az erősebb borok kedvelői éppúgy szeretik, mint a visszafogottabb iszogatás hívei.
Hódító útja során igazi kultuszitallá avanzsált, amit a felhasznált bor mennyiségétől és típusától függően ezerféle névvel illetnek. A házmester, a kisfröccs és a hosszúlépés talán a legismertebbek, de a fütty, tréfa, bivalycsók, mafla, bakteranyós, polgármester kifejezések is utalhatnak egy pohár gyöngyöző fröccsre.
Fotó: Kállai MártonAki helyszínt keres egy jó fröccsözéshez és kiadós beszélgetéshez, az biztosan remekül érzi majd magát a Zila Kávéház terebélyes gesztenyefái árnyékában. Annál is inkább, mert a jó fröccs nem csak magában jó, de kiváló kísérője főételeknek, desszerteknek, süteményeknek, amelyekből a Zila Kávéház kínálata legalább olyan minőségi, mint a fröccsök terén.
Zila Kávéház »
Zila Tortaformák »