Fürdik az ovis

2010. 02. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A középső csoportosoknak még el kél egy kis segítség, a szappanozásban, a hajmosásnál, és a haj öblítésnél. Aki elmúlt már öt éves, még segítségre szorulhat a samponozásnál.

Aki iskolába készül már, inkább önállóan zuhanyozik, és van köztük, általában a fiúkra jellemző ez, aki egyáltalán nem szeret fürödni, és mindig szólni kell neki, hogy minden testrészét alaposan meg kell mosnia.

Számíthatsz rá, hogy iskolába készülő gyermeked, esetleg ki fog küldeni a fürdőszobából, amikor ő fürdik, de ez ne jelentse azt, hogy te nem mehetsz be, akkor, amikor ő éppen a zuhany alatt áll.

Nem árt folyamatosan figyelmeztetni, akár a fürdőszoba ajtóból is, hogy alaposan ki kell öblíteni a sampont a hajunkból, hogy a lábunkat, a popsinkat is meg kell mosni, és a térdünk sem maradhat piszkos.

Ami elengedhetetlenül fontos:

Bármennyire is önálló az óvodás, soha ne hagyd egyedül a fürdőszobában, ne fordíts hátat, amikor ő a kádban ül!

Lehetőleg ne menj távol a fürdőszobától, amikor a gyermeked zuhanyozik, vagy fürdik. Egy ember pár centis vízbe is belefulladhat.

Soha ne engedd, hogy a gyermek a fürdőszobában nélküled játszon, sem üres kádban, sem vízzel telt kádban.

 

Ne használj a kád közelében sem hajszárítót, sem egyéb elektromos készüléket. Mindig ellenőrizd, hogy az elektromos készülékek csatlakozói ki vannak-e húzva a konnektorból a fürdőszobában.

Akkor kezdd el szárítani a gyermek haját, amikor már fel van öltöztetve!

A kád közelében soha ne legyen a gyermek számára balesetveszélyes dolog, pl. kisolló, körömreszelő, szemöldökcsipesz, borotva, stb.

Nagyon fontos, hogy a gyermek a fürdőszobában belülről ne tudja magára zárni az ajtót, lehetőleg olyan kilincset, zárat szereltess a fürdőszoba ajtóra, és a WC ajtóra is, amit kivülről könnyedén ki tudsz nyitni.

- Németh Ágnes -



Szerző

donna.hu



Scroll to Top