Fűszeres pizza

2010. 10. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tészta: 3 dkg élesztő 45 dkg liszt 3 dl víz 8 ek. olaj 1 púpozott mokkáskanál só oregánó bazsalikom kakukkfű Szósz: ketchup (ízlés szerint) oregánó, bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint 2 -3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Tészta: Az olajhoz hozzákeverem a fűszereket. Az élesztőt 1dl langyos vízbe morzsoljuk és 1ek. finomlisztet beleszórva felfuttatjuk. Utána a többi lisztet, a sót, 3 ek. fűszeres olajat és a 2dl vizet kelesztőtálba öntjük és összegyúrjuk. Közepes keménységű tésztát kapunk, és fokozatosan még 2 ek. fűszeres olajat dagasztunk hozzá. Amikor kész, cipót formálunk belőle, kicsi fűszeres olajjal megkenjük a tetejét, majd 40 percig letakarva kelesztjük langyos helyen . Ha lejárt az idő, akkor kettévágjuk a tésztát (ha vastag tésztával szeretjük, akkor nem kell félbevágni), majd fűszeres olajjal kikent tepsibe rakva kinyújtjuk, majd a tetejét is megkenjük egy kis fűszeres olajjal és megszurkáljuk villával, és a sütőbe kb. 10 perc alatt elősütjük. Ha a tészta megsült, rákenjük a szószt ízlés szerint a feltétekre, és pár pillanatra visszatesszük a sütőbe és készre sütjük. Szósz: A ketchupot egy lábasba öntjük /ízlés szerint attól függően, mennyire szeretjük a szószt rajta/, belenyomjuk a fokhagymákat, majd a fűszerekből is rakunk hozzá 1-1 csipettel, majd a tűzhelyen folyamatos kavarás mellett kicsit főzzük, amíg nem kezd el nagyon rotyogni. Utána levesszük a tűzről.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top