Genetikai társkeresés

2008. 03. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Legutóbb épp az edzőterem öltözőjében hallottam, ahogy a nők így keseregnek: „Hol vannak a jó pasik?” A válasz: „Sehol. Már mind foglaltak. ” És bizony a párbeszédet folytató hölgyek már jóval túl voltak a 20-as éveiken.

Szóval akkor mit tehetünk, ha a tanulás, munka, karrier mellett nem jut időnk egy parkban az igazit várni? Mi van akkor, ha a (szőke) herceg valahol, ne adj isten, eltévedt fél úton?

Napjainkban egyre több társkereső oldal és ügynökség kínálja szolgáltatásait a magányos női és férfiszíveknek. A legtöbb ügynökségnek meg is vannak a „jól bevált” módszerei, amivel megtalálják a tökéletes párt számunkra…

De ha eddig nem vált be a hagyományos randizás, a barátok, ügynökségek szervezte vak találkozások, akkor egy amerikai „szerelem doktor” és csapata most valami igazán új módszert ajánl számunkra. Csupán 2000 dollárért megvizsgálják bárkinek a DNS-ét és az alapján megkeresik számára a tökéletes társat. Feltéve, hogy Mr./Miss Tökéletes DNS már az adatbázisukban van.

Igen, a Scientific Match célja, hogy a szerelemben csalódott embertársainknak tudományos bizonyítékot nyújthasson, hogy náluk tényleg az igazit kapja. Az eljárás maga igen egyszerű. Az alanyoktól vesznek egy kis DNS mintát, majd az alapján összehasonlítják a lehetséges párok immunrendszerét alkotó elemeket. Szerintük minél jobban hasonlít két ember immunrendszere, annál nagyobb a valószínűsége, hogy az életben is tökéletes párost alkotnának. De ha a dolog mégsem jönne össze, akkor egymás máj, vese, tüdő donorjai még nyugodtan lehetnek.

De a szerelem tényleg csak ennyi lenne? Egy kis nyál egy pálcikán, megspékelve néhány DNS spirállal a mikroszkóp alatt?

<> Talán még van egy kis időnk mielőtt genetikai laborokban kezdik el összeválogatni a nekünk megfelelő partnereket. Így minden egyedülálló hölgyet csak arra buzdíthatok, hogy: Vadászatra fel! Igenis szánjunk magunkra annyi időt, hogy próbáljuk megtalálni a boldogságot, mely egy életen át társunkká szegődhet. 


Szerző

donna.hu



Scroll to Top