Gesztenyés omlett

2008. 10. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 120 g főtt, áttört gesztenye, 120 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 60 dkg darált mandula, olvasztott vaj vagy margarin a sütéshez, a tetejére durvára vágott dió vagy mogyoró.

A gesztenyét elkeverjük a porcukorrral és a vaníliás cukorral, majd a tojássárgájával. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a gesztenyés masszához keverjük. Kevés olvasztott vajjal megkent teflonban az egészet megsütjük, tálalás előtt durvára vágott dióval és mandulával megszórjuk.

Gesztenyekrémleves

Hozzávalók: 50 dkg héjas gesztenye, 2 evőkanál liszt, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 dl édes fehérbor, 4 dkg cukor, só.

A gesztenye héját hegyes késsel bevágjuk. Kuktába tesszük, felöntjük sós vízzel és puhára főzzük. Meghámozzuk, burgonyanyomón vagy szitán áttörjük. Lábosba tesszük, vajat adunk hozzá és 2 percig pároljuk. Meghintjük a liszttel, tovább kevergetjük, majd felöntjük a borral és egy pohár vízzel. Cukrot adunk hozzá, felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük. Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük . Csészékben tálaljuk.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top