Gesztenyés ostya

2009. 07. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

1 csomag 6 lapos ostya Krémhez: 25 dkg kristálycukor 2 dkg rétesliszt 2 dl tej 25 dkg margarin 25 dkg gesztenyemassza 1 evőkanál rum 2 evőkanál kakaópor

Egy lábosban a kristálycukrot, a lisztet összekeverjük, majd beleöntjük a tejet, és állandó keverés mellett 10 percig főzzük. Ezután beletesszük a margarint, a felengedett gesztenye masszából 20 dkg-ot. Még így együtt kb. 6 percig főzzük kevergetés mellett. Majd a tűzről levéve kihűtjük,és közben belekeverjük az 1 evőkanál rumot. Ezután megkenünk 3 ostyalapot. A maradék krémhez hozzákeverjük a 2 evőkanál kakaóport, és rákenjük a még megmaradt 3 lapra. A tetejére végül ráreszeljük az 5 dkg gesztenye masszát. Hideg helyre tesszük 1 napig. Másnap már szeletelhető.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Bokorovics Erikának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top