A csirkét megmossuk, feldaraboljuk és betesszük egy kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálba. Sózzuk, fűszerezzük- mindenki olyan fűszereket használ, amiket szeret. Ráöntünk joghurtot, vagy tejfölt és reszelt sajttal bőven megszórjuk. Alufóliával betakarjuk a tepsit és előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük a húst, majd levesszük a fóliát és addig sütjük tovább, amíg a sajt megpirul.
Ha van hely a tepsiben, apróra vágott burgonyát is tehetünk köretként melléje - arra is öntünk joghurtot és szórunk rá sajtot - és együtt sütjük meg a hússal. A csirkét előre is el lehet készíteni és hűtőben tárolni. Amikor sütni akarjuk, ráöntjük a joghurtot (tejfölt), meghintjük a sajttal és betoljuk a sütőbe!
Jó étvágyat! Köszönjük szépen Tóthné Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.