Göngyölt káposzta

2010. 03. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1,5 kg kínai kelképoszta (lehet hagyományos is) 40 dkg darált hús (pulyka vagy sertés) 1 csomag szeletelt bacon 1 zacskó előfőzött rizs pirospaprika, olaj 1 tojás 1 vöröshagyma ételízesítő, bors,só, köménymag, majoránna 1 nagy pohár tejföl 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, az olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pároljuk, majd megszórjuk a paprikával, ízlés szerint adagoljuk a borsot, ételízesítőt, és mehet bele fokhagyma is.

A rizst megfőzzük, elkeverjük a pörkölthússal és a tojás fehérjével. Ez lesz a töltelék. Ezalatt a káposztáról a nagyobb leveleket leszedjük, köménymagos-sós vízben megabáljuk, a kemény ereket kivágjuk. A káposzta többi részét laskára vágjuk és kb. 10 percig az abalében főzzük. A nagy leveleket megtöltjük, és a baconnal betekerjük.

Egy tepsibe az apró káposztát elterítjük, erre egymás mellé helyezzük a töltikéket, és előmelegített sütőbe toljuk. 20-25 perc után a töltikéket megforgatjuk. Végül a tejfölben elkeverjük a tojássárgáját, a keményítőt, pici ételízesítőt, majoránnát, köménymagot és meglocsoljuk a művünket, pirosra sütjük.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Szilasi Máriának és Mérges Istvánnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.   



Szerző

donna.hu



Scroll to Top