A tarjákat megfűszerezem a granulátummal és egy kis olajjal megöntözöm. A görög tálat a szalonna darabokkal megszórom, ráterítem a sonka szeletek felét, rá a hús szeleteket. A karikára vágott krumplit, hagymát, paprikát és paradicsomot összekeverem sóval borssal és a húsok tetejére igazgatom. A maradék sonkaszeletekkel beborítom az egészet.
Ráteszem a tál tetejét, és 1 órán át sütöm közepesen meleg sütőben. Akkor kiveszem, favillával finoman összekeverem, a tarjákat felülre rakom, és még kicsit sütöm, de már fedő nélkül. Mellé tavaszi salátát tálalok.
Jó étvágyat kívánok! Amíg sül, lehet „donnázni”, pont egy óra!
Köszönjük szépen Vecsei Klárának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!