Töltött tök

2008. 10. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 1 kisebb spárgatök, 1 szelet kenyér, vagy egy zsemle, 20 dkg gépsonka, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, egy-egy csipet oregánó és kakukkfű, vagy kapor.

A tököt kettévágjuk, magját kikaparjuk, besózzuk. Közben a vízbe áztatott kenyeret kinyomkodjuk, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a reszelt sajtot, majd tejföllel összekeverjük. Az így kapott masszával megtöltjük a kivajazott tepsibe tett két fél tököt, és fólia alatt 20 percig sütjük. A fóliát levéve reszelünk rá még egy kis sajtot, és pár percig visszatoljuk a forró sütőbe, amíg megpirul.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Botos Jánosnénak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top