Hozzávalók: 6 tojás, 3 cs. vaníliás cukor, porcukor, 4 csomag zselatin - nem tortazselé, mert azzal nem dermed meg, kakaópor, 5 dl tejföl, 2 dl málnaszörp.
1. réteg: 3 tojást különválasztjuk. A sárgáját elkavarjuk 1 vanilincukorral, 5 kanál porcukorral. Egy csomag zselatint 1,5 dl vízben felforralunk, amíg forr felverjük a tojás fehérjét. A felforrt zselatint a tüzröl levéve azonnal a tojássárgájához és a felvert habhoz kavarjuk. Tepsibe öntöm és várom, hogy megdermedjen.
2. réteg: ugyanúgy kell, mint az első réteget, csak a sárgájához 2 evőkanál kakaóport teszek. Amikor az elsö réteg teljesen megdermedt a második réteget ráöntöm.
3. réteg: 5 dl tenfold, 1vaníliáscukrot, 7 kanál porcukrot összekavarunk. A zselatin szintén 1,5 dl vízben felforraljuk és bele kavarjuk a tejfölbe. Ha megdermedt a második réteg, ráöntöm a harmadik réteget - ez lassabban dermed.
4. réteg: 2,5 dl vízben felforraljuk a zselatint, hozzá öntök 2 dl málnaszörpöt és a teljesen megkeményedett tejfölrétegre öntöm.
Ajánlott mély tepsiben, vagy csatos tortaformában készíteni!
Kicsit időigényes, de garantáltan nagyon finom, jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Sándor Editnek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!