Gyertyafényes Karácsony

2009. 12. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Valahol legbelül a lelkek mélyén, ott van a kötődés az ősi fényesség, a jó iránt, melyet a gyertya megtestesít, megszemélyesít, így méltó dísze lehet otthonunknak. Adunk néhány tippet, hogy mitől lehet még szebb éke a gyertya, mécses otthonunknak, hogy tudjuk minél szebben és jobban kiegészíteni vele lakásunkat.
 

A szenteste együtt elfogyasztott vacsorát hangulatosabbá varázsolhatjuk néhány lobogó csodával, például kecses, hosszú gyertyákkal, melyek a leginkább illenek egy előkelően, díszesen megterített asztalhoz. A rövidebb tömzsibb gyertyák a ház egyéb pontjait díszíthetik, például az ablakpárkányokat, lépcsőket, vagy a kandalló szegélyét. Csodás összképet nyújt az azonos színű, de különböző méretű és formájú gyertyák csoportja, akár egy üvegtálba helyezve. A legmagasabb kerüljön középre, majd vegyük körbe a kisebbekkel. A legmagasabb példányra köthetünk karácsonyi szalagból masnit, fenyőágat, így még ünnepibb lesz a gyertyánk. 

 

 

Ha karos gyertyatartónk van, de mégis fel szeretnénk dobni valamivel, akkor rakjunk köré természetes anyagokból díszeket (ezüst vagy arany színűre lefújt toboz, rózsabogyó, fenyőág), vagy karácsonyi gömböt.. Persze bánjunk óvatosan ezekkel, ha a gyertya köré tesszük, mert könnyen lángra lobbanhatnak, így ha tehetjük, mindig a gyertyatartó foglalatának magasságában, vagy az alatt helyezzük el őket.

 

Ha egy kis romantikára, romantikus hangulatra vágyunk a szeretet ünnepén, akkor a lakás más pontjaira is helyezhetünk mécseseket, gyertyákat, például a fürdőszobába. Ide a legjobb az illatos mécses, amit sokféle illatban, akár karácsonyi változatban is beszerezhetünk. Így még fürdés közben is élvezhetjük a narancs, fahéj, fenyő illatát, mialatt kipihenjük a karácsonyi készülődés fáradalmait!

Gyönyörű az úszógyertyák csoportja is, melyek nem csak az ünnepekkor, de hétköznapokon is megfelelő díszei a lakásnak és egy kicsit idézik a nyári strandolások hangulatát. Egy üveg gyümölcsöstál is megfelel a célnak, melybe vizet engedünk, majd ráhelyezünk néhány úszó gyertyát. A hangulatot fokozhatjuk a víz tetejére szórt csillámporral, de akár köveket, fenyőágat is helyezhetünk bele, vagy a gyertyák közé egy-két műanyag gömböt rakhatunk, melyek a gyertyákkal úszva meg-meg csillantják magukat. Nem féltjük az olvasókat, hiszen biztos még rengeteg ötlet és kompozíció van a tarsolyotokban, viszont ha nincs, akkor nyugodtan használjátok a fent leírtakat! Biztosak lehettek benne, hogy fény költözik az otthonotokba!


Szerző

donna.hu



Scroll to Top