Márvány lepény

2009. 12. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy régi süti recept...

Lapok : 50 dkg liszt, 1 sütőpor, 16 dkg zsír, 10 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 2dl tej. Összegyúrni és 3 lapra sütni. Krém:  2 cs. karamell pudingpor. 20-25 dkg kristálycukor és 7 dl tejből sűrű krémet főzni. Ha meghűlt belekeverni 10 dkg vaj vagy margarint és a lapokra kenni. Teteje: 1.) 2 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral habosra kikeverni és ráönteni , hogy sima legyen. 2.) 3 kanál kr. cukor , 3 kanál kakaópor és egy kis vízzel felforralni. A csokimázat rácsorgatni. Késsel keresztben elhúzni, akkor lesz márványos.

Köszönjük szépen Bolváriné Oláh Erzsébetnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top