Hozzávalók:
60 dkg liszt 1 csomag sütőpor 25 dkg porcukor 30 dkg hideg vaj vagy sütőmargarin só 2 tojás 1,5 kg alma mazsola fahéj vanília
Elkészítése:
A lisztet, sütőport, cukrot, vajat vagy sütőmargarint a 2 tojással és 3 csipet sóval tésztává gyúrjuk. A felét kinyújtjuk és tepsibe rakjuk.A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, majd rárakjuk a tésztára, megszórjuk mazsolával, vaníliával, fahéjjal, és addig ismételjük a rétegezést, amíg van alma. (Legjobb három almasort rakni egymásra.) Végül betakarjuk a tészta másik felével, a széleit lenyomkodjuk.
Vaj vagy sütőmargarin darabkákkal
kirakva, kristálycukorral megszórva a sütőben 180 fokon megsütjük.
Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.