Gyors, finom kuglóf

2008. 11. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1/2 olvasztott margarin, 3 tojás, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, 1,5-2 dl tej, 20-25 dkg cukor, 1-1,5 evő kanál kakaó por.   A hozzávalókat a  kakaó por nélkül összekeverjük. Önthető, inkább folyós állagot kapunk. A formát kivajazzuk és lisztezzük. A fele tésztát beleöntjük. A többibe belekeverjük a kakaó port és ezt is a formába önjük. A sütőt előmelegítjük. 200 fokon 10 perc, 180 fokon 10 perc, majd 150 fokon szép lassan megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Aki szereti, tehet bele diót, mákot, mazsolát, aszalt gyümölcsöt, összetört csokit, rumot. Csak a fantázia szab határt!  Ilyenkor picit több tej vagy margarin kell bele. Tálaláskor porcukrozzuk vagy csoki öntettel is kínálhatjuk. Felnőttek, gyerekek egyaránt kedvelt csemegéje!

Karácsonykor a fenti tésztát fenyőfa formában sütöttem ki. Leöntöttem felolvasztott csokival, díszítettem aszalt gyümölcsökkel és cukorkákkal. Megszórtam kókusz reszelékkel, és kész volt a behavazott karácsonyfa. Nagy sikere volt!

Szeretettel kívánok jó étvágyat!

Köszönjük szépen Erdős Mártinak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!  

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top