Habos süti

2009. 05. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 4 db tojás,  40 dkg porcukor, 10 dkg zsír (vagy margarin), 25 dkg liszt,  2,5 dl tej, 1 csomag sütőpor, lekvár, kakaópor.

A 4 tojás sárgáját 20 dkg cukorral és a zsírral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a 2 dl tejet és összekeverjük.

A massza felét egy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. A másik felébe kakaót (egy púpos evőkanál) és fél dl tejet tesszük. Összekeverjük és ráöntjük a tepsiben lévő masszára, és megsütjük.

Sütés után lekvárral megkenjük a tetejét. A 4 tojás fehérjét habnak felverjük, majd hozzáadjuk a 20 dkg porcukrot és gőz fölött 10 percig főzzük, majd rákenjük a lekvár tetejére, és visszatesszük a sütőbe száradni.

Forróvizes késsel szeleteljük! Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Lengyel Lászlónénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top