Hozzávalók: 1 liter tej, 4 kanál cukor, 1 csomag vanílíáscukor, 1/2 csészényi gríz, 4 db tojás.
A tojásokat kétfelé választom, a fehérjét felverem habnak fél csomag vaníliás cukorral és két kanál cukorral. A sárgáját kikeverem két kanál cukorral és fél csomag vaníliás cukorral.
A tejet felforrósítom beleszaggatom a habot megfőzöm mind a két oldalát, majd szűrős kanállal kiszedem. Ebben a tejben felfőzöm a grízt, lágyabbá tehetem egy kis vajjal, amit a nem túl sűrű grízhez keverek, majd hozzá öntöm a tojássárgájás masszát, de ezzel már nem főzőm csak összekeverem. Még melegen, óvatosan, nehogy összetörjön a hab, összekeverem a grízzel. Tálaláskor meghintem fahéjjal vagy kakaóval.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Posztós Emíliának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!